Recent advances and perspectives of ultrasound assisted membrane food processing
(07/10/2022)
Power ultrasound (US) transmits substantial amounts of small mechanical movements serving for particle de- taching in membrane filtrations. This topic has been reviewed in recent years mainly focused on the mechanisms by which the flux is improved under specific processing conditions.
US also been shown to improve food quality by changing physical properties and modifying the activity of enzymes and microorganisms. Surprisingly, limited information exists regarding on how the application of US results in terms of process and quality during membrane filtration of complex matrices such as liquid foods. This review highlights the recent advances in the use of US
...
Tác giả: Andrés Córdova, Carolina Astudillo-Castro, René Ruby-Figueroa, Pedro Valencia, Carmen Soto |
Số trang: 18 |
Lĩnh vực: Thực phẩm |
Năm XB: 2021 |
Loại tài liệu: Bài Báo
Tài liệu cần xác thực trước khi tải
Tiêu đề | Tải về |
| Số trang: 0
| Loại file:
|
miễn phí
|
© Copyright 2012 Trung tâm Thông tin Khoa học và Công nghệ - Sở Khoa học & Công nghệ TP. Cần Thơ
Địa chỉ: 118/3 Trần Phú - P.Cái Khế - Q.Ninh Kiều - TPCT
Điện thoại: 0292 3824031 Fax: 0292 3812352
|
|
Lượt truy cập:
(Website trong thời gian thử nghiệm)