Physicochemical, antioxidant and FTIR-ATR spectroscopy evaluation of Kashmiri honeys as food quality traceability and Himalayan brand
(07/10/2022)
Three types of honeys viz. Robinia pseudoaca- cia (RSA), Plectranthus rugosus (PR) and multifloral honey (MF) from Kashmir Himalayas of India were char- acterized on the basis of physicochemical, antioxidant and FTIR-ATR spectroscopic features. The physicochemical parameters indicated that ash content, electrical conduc- tivity, redness (a*) and yellowness (b*) were higher in MF honey, moisture content, Hydroxymethylfurfural (HMF) and lightness (L*) in PR honey and Water activity (aw) and proline content in RSA honey (P B 0.05). Significantly higher values of total sugar, total reducing sugar and sucrose content was observed in MF honey (P B 0.05). The total
...
Tác giả: Tariq Ahmad Ganaie, F. A. Masoodi, Sajad A. Rather, Sajad Mohd Wani |
Số trang: 10 |
Lĩnh vực: Thực phẩm |
Năm XB: 2021 |
Loại tài liệu: Bài Báo
Tài liệu cần xác thực trước khi tải
Tiêu đề | Tải về |
| Số trang: 0
| Loại file:
|
miễn phí
|
© Copyright 2012 Trung tâm Thông tin Khoa học và Công nghệ - Sở Khoa học & Công nghệ TP. Cần Thơ
Địa chỉ: 118/3 Trần Phú - P.Cái Khế - Q.Ninh Kiều - TPCT
Điện thoại: 0292 3824031 Fax: 0292 3812352
|
|
Lượt truy cập:
(Website trong thời gian thử nghiệm)