Adhesion of Food on Surfaces: Theory, Measurements, and Main Trends to Reduce It Prior to Industrial Drying
(06/12/2022)
Adhesion is characterized by the force of attraction between a material and a surface. This phenomenon occurs in several
processes (such as baking, chocolate or powder production, bacterial adhesion to industrial plants), causing product losses
and contamination. In this sense, parameters as surface energy and food composition play an essential role in adhesion study,
being an essential field of understanding to optimize processes. This review approaches the adhesion fundamentals and their
relation to food composition and surface properties. Moreover, it describes the tests usually applied to measure the adhesion
of food on surfaces. Besides, this work shows that, regarding the literature, it is difficult
...
Tác giả: Ana Caroline Cichella Frabetti1,2 · Jaqueline Oliveira de Moraes1 · Vanessa Jury2 · Lionel Boillereaux2 · João Borges Laurindo |
Số trang: 18 |
Lĩnh vực: Thực phẩm |
Năm XB: 2021 |
Loại tài liệu: Bài Báo
Tài liệu cần xác thực trước khi tải
Tiêu đề | Tải về |
| Số trang: 0
| Loại file:
|
miễn phí
|
© Copyright 2012 Trung tâm Thông tin Khoa học và Công nghệ - Sở Khoa học & Công nghệ TP. Cần Thơ
Địa chỉ: 118/3 Trần Phú - P.Cái Khế - Q.Ninh Kiều - TPCT
Điện thoại: 0292 3824031 Fax: 0292 3812352
|
|
Lượt truy cập:
(Website trong thời gian thử nghiệm)