Effects of Frozen Storage Temperature and Duration on Changes in Physicochemical Properties of Beef Myofibrillar Protein
(06/12/2022)
0is study aimed to address the effects of frozen storage temperature and duration on the changes in physicochemical properties
of beef myofibrillar protein. 0e beef was stored at −1, −6, −9, −12, and −18°C for 28, 84, 126, 168, and 168 days, respectively. 0e
myofibrillar protein of beef samples denatured gradually with the extention of storage period. Regarding the samples stored at
temperature range of −12∼−1°C, higher storage temperature resulted in more severe denaturation (the myofibrillar protein
exhibited lower sulfhydryl content, Ca2+-ATPase activity, ionic bonds, hydrogen bonds, and higher surface hydrophobicity).
Particularly, difference in −12 and −18°C did not yield significant effects upon the
...
Tác giả: Shuyi Qian,1,2 Xia Li ,1,2 Hang Wang,1 Waris Mehmood,1 Chunhui Zhang ,1 and Christophe Blecker2 |
Số trang: 9 |
Lĩnh vực: Sinh học |
Năm XB: 2021 |
Loại tài liệu: Bài Báo
Tài liệu cần xác thực trước khi tải
Tiêu đề | Tải về |
| Số trang: 0
| Loại file: 
|
miễn phí
|
© Copyright 2012 Trung tâm Thông tin Khoa học và Công nghệ - Sở Khoa học & Công nghệ TP. Cần Thơ
Địa chỉ: 118/3 Trần Phú - P.Cái Khế - Q.Ninh Kiều - TPCT
Điện thoại: 0292 3824031 Fax: 0292 3812352
|
|
Lượt truy cập:
(Website trong thời gian thử nghiệm)